Projekt bemutatása

Nagydobsza község önkormányzata a rossz minőségű földes útjait kívánja megerősíteni és aszfalt burkolattal ellátni, továbbá a projekt keretében az útfelújításhoz és útkarbantartáshoz szükséges erőgépet (traktort) és vontatást igénylő gépeket (ágaprítót és szárzúzót) kíván beszerezni.
A 05/, 0101, 0133/1, 081/2-es helyrajzi számú utak anyaga földes út, göröngyös nehezen járható, kátyús, állapotuk több helyen balesetveszélyes. A folyamatos munkavégzés mellett nem csak napos, de sáros időben is közlekednek rajta a munkagépek, ezért nyom vályús lesz, középen kiemelkedő föld borda képződik, így akár 30-40 cm szintkülönbség is létrejöhet. Kritikus időszak az őszi és tavaszi esőzés, valamint havas tél után az olvadás.
A talaj kötöttsége miatt ilyenkor nehezen járható, a sík terület miatt a csapadékvíz lefolyása nem biztosított, az út kátyúsodik. A térségre jellemző az aktív kerékpáros közlekedés. Az utak rossz állapota sokszor nagyon megnehezíti a közlekedők életét. A tavaszi vagy az esős időszakokban szinte használhatatlanná válnak számukra a földutak.
Projektet konzorcium formában valósítja meg Nagydobsza Község Önkormányzat. A konzorciumi tagok: Molvány Község Önkormányzata és Nemeske Község Önkormányzata.